Od 9. do 11. juna skup vodećih osiguravajućih društava u regionu

Bez autora
Jun 02 2010

„Risk menadžment u osiguranju i reosiguranju“ glavna je tema 21. susreta osiguravača i reosiguravača Sarajevo (SorS) koji će biti održan od 9. do 11. juna. Na ovogodišnjem SorS-u očekuje se učešće više od 200 predstavnika osiguravajućih društava iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, a poseban značaj konferenciji dat će i sudjelovanje većeg broja inozemnih gostiju iz Evropske unije (Danske, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske i Švicarske) te Kanade. Osim osiguravatelja, očekuje se prisustvo i predstavnika bh. vlasti , zatim institucija koje nadziru rad društava za osiguranje te udruženja osiguravajućih društava iz zemalja regiona. U okviru osnovne teme ovogodišnjeg SorS-a bit će održana predavanja o pravcima razvoja risk menadžmenta u osiguranju, risk menadžmentu kao ključu za odluke u procesu preuzimanja rizika te o risk menadžmentu u osiguranju kao institucionalnom investitoru.

Od 9. do 11. juna skup vodećih osiguravajućih društava u regionu„Risk menadžment u osiguranju i reosiguranju“ glavna je tema 21. susreta osiguravača i reosiguravača Sarajevo (SorS) koji će biti održan od 9. do 11. juna.

Na ovogodišnjem SorS-u očekuje se učešće više od 200 predstavnika osiguravajućih društava iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, a poseban značaj konferenciji dat će i sudjelovanje većeg broja inozemnih gostiju iz Evropske unije (Danske, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske i Švicarske) te Kanade.

Osim osiguravatelja, očekuje se prisustvo i predstavnika bh. vlasti , zatim institucija koje nadziru rad društava za osiguranje te udruženja osiguravajućih društava iz zemalja regiona, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SorS-a.

U okviru osnovne teme ovogodišnjeg SorS-a bit će održana predavanja o pravcima razvoja risk menadžmenta u osiguranju, risk menadžmentu kao ključu za odluke u procesu preuzimanja rizika te o risk menadžmentu u osiguranju kao institucionalnom investitoru.

Kao i ranijih godina, i u okviru ovogodišnjeg SorS-a predviđena je prezentacija stanja na tržištima osiguranja u regionu te komparacija sektora osiguranja u zemljama i entitetima na teritoriji bivše Jugoslavije.

Posljednji dan konferencije obilježit će dva okrugla stola: „Pravna regulativa osiguranja u zemljama regije“ i „Reosiguranje“.

Prvi susret osiguravača i reosiguravača je održan 1980. godine u Splitu, da bi već 1981., uz isti naziv, susret održan u Sarajevu, gdje je SorS održavan sve do 1990. Nakon rata, SorS je obnovljen 2000. godine, a 2006. osnovano je Udruženje društava za osiguranje SorS, sa sjedištem u Sarajevu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik